Vraag jij je af of een gedragsconsult
een goede optie is
voor jouw kat?
Maak een afspraak zodat we kunnen overleggen
Hoe werkt het?
Vooraf: wat ik van jou vraag
Je kiest er voor mij in te schakelen omdat je kat gedrag toont waaraan je ziet dat hij zich ellendig voelt.
Voordat ik bij je thuis kom voor het gedragsconsult, vraag ik je om een uitgebreide gedragsvragenlijst in te vullen. Hiervoor stuur ik je een link waarmee je toegang krijgt tot je vragenlijst. Het is belangrijk deze zo uitgebreid mogelijk in te vullen.
We spreken een datum af wanneer je uiterlijk de vragenlijst voltooid moet hebben. Dan kan ik het gesprek voorbereiden.
Het gedragsconsult
We maken een afspraak voor het gedragsconsult, dat bij jou thuis plaatsvindt. Een bezoek duurt anderhalf à twee uur.
Tijdens het consult heb ik een gesprek met je en observeer het gedrag van je kat(ten). In het gesprek stel ik gerichte vragen, aan de hand van de vragenlijst. Graag zou ik ook een ronde met je maken door jouw huis om de leefomgeving van de kat(ten) te observeren.
In de meeste gevallen kan ik aan het einde van het gesprek al een aantal adviezen geven. Zo hoef je niet te wachten tot ik het behandelplan heb uitgewerkt, maar kun je direct aan de slag.
Wat als het gedrag niet zichtbaar is tijdens het consult?
Veel eigenaren vragen zich af: “Wat als mijn kat het probleemgedrag helemaal niet laat zien tijdens het consult? Heeft het dan allemaal wel zin?”
Eerlijk gezegd komt het zelden voor dat de betreffende kat tijdens het consult het gedrag toont. En gelukkig heeft het gedragstraject zeker wel zin! Het belangrijkste is de gedragsvragenlijst, het uitgebreide gesprek met de eigenaar en de omgevingsfactoren. Met al deze informatie bij elkaar, kan ik een goede analyse maken.
Een consultgesprek via videobellen
Een bezoek aan huis is niet altijd nodig. Er de mogelijkheid om een videogesprek in te plannen.
Het consultgesprek dat ik anders bij jou thuis zou doen, kunnen we nu doen via videobellen.
Ik vraag je dan een zo gedetailleerd mogelijke plattegrond van de woonvertrekken in je huis aan te leveren. Indien nodig vraag ik om een filmopname hiervan. Daarna werk ik de adviezen en het behandelplan uit zoals gewoonlijk.
Behandelplan
Van alle verzamelde gegevens en observaties maak ik een verslag. Aan de hand daarvan stel ik een behandelplan op. De bevindingen, de adviezen en het behandelplan krijg je per e-mail toegestuurd. Zonodig stuur ik relevante documentatie mee. Je gaat onder mijn begeleiding, zelf met de adviezen en voorschriften aan de slag.
Ook stuur ik desgewenst een brief naar je behandelend dierenarts.
Nazorgperiode
Het is belangrijk om te volgen of de therapie goed gaat of dat er misschien nog dingen bijgesteld moeten worden. We maken daarom een afspraak om contact te houden over hoe het met je kat gaat. Dit doen we telefonisch of per e-mail. Ook voor vragen kun je natuurlijk contact opnemen.
De nazorgperiode duurt 3 maanden, vanaf de datum dat je van mij de adviesbrief en het behandelplan toegestuurd hebt gekregen.
Werkgebied
Mijn werkgebied ligt vooral in (de kop van) Noord-Holland:
- Schagen e.o.
- Alkmaar e.o.
- Bergen/Schoorl e.o.
- Den Helder e.o.
- Hoorn e.o.
Maatregelen met betrekking tot COVID-19
- Wanneer ik een huisbezoek doe, zal ik minimaal 1,5 meter afstand houden en geen hand geven.
- Indien je je grieperig voelt, verkoudheidsklachten hebt of je op een andere wijze ziek voelt, zullen we het gesprek verplaatsen naar een andere datum of kunnen we een videogesprek inplannen.
- Vindt je het prettig dat ik tijdens het bezoek een mondkapje draag? Geef dit dan gerust van te voren aan. Dan kan ik daarvoor zorgen.