Wilt u advies over
het probleemgedrag
van uw kat?

Ik help u graag met een
telefonisch adviesgesprek

Stappenplan met advies

Elke kat heeft een aantal basisbehoeften. Kat&Mens heeft hiervoor een reeks stappenplannen geschreven. Hierin worden stapsgewijs adviezen gegeven*. Ook wordt ingegaan op waarom een kat bepaalde zaken nodig heeft. U kunt één of meer stappenplannen bij mij bestellen.

Maar kijk eerst gerust rond op deze pagina voor welke stappenplannen er te krijgen zijn.

In dit stappenplan staan alle basisbehoeften die elke kat nodig heeft in zijn omgeving. Veiligheid, voorspelbaarheid en keuzes zijn een must! Of de kat nu met soortgenoten woont of niet.

Voor heel veel katten is het vervoersmandje een grote bedreiging. Niet zelden moet een kat er met geweld in worden gestopt, wat heel veel stress en angst geeft! Aversie tegen de vervoersmand is voor eigenaren zelfs reden om niet naar een dierenarts te gaan. We kunnen de vervoersmand veel minder bedreigend maken door middel van trainingstips uit dit stappenplan.

Voor een mens is verhuizen al een stressvolle gebeurtenis, laat staan voor een kat. Met dit stappenplan kunt u ervoor zorgen dat uw kat de verhuizing zo soepel mogelijk doorstaat.

Wij vinden onze huisdieren lief, maar dat wil niet automatisch zeggen dat onze huisdieren elkaar ook leuk vinden.

Wanneer u:

  • een hond heeft en daar een nieuwe kat bij wilt nemen
  • of een kat heet en daar een nieuwe hond bij wilt nemen,

kunt u een van deze stappenplanne volgen om de dieren stressvrij en positief aan elkaar te introduceren. Dit voorkomt angst en stress.

Wij vinden onze huisdieren lief, maar dat wil niet automatisch zeggen dat onze huisdieren elkaar ook leuk vinden.

Wanneer u:

  • een hond heeft en daar een nieuwe kat bij wilt nemen
  • of een kat heet en daar een nieuwe hond bij wilt nemen,

kunt u een van deze stappenplanne volgen om de dieren stressvrij en positief aan elkaar te introduceren. Dit voorkomt angst en stress.

Katten zijn zeer propere dieren die hoge eisen stellen aan hun toiletvoorzieningen. Met de tips in dit stappenplan, kunt u deze basisbehoefte zo optimaal mogelijk voor maken uw kat.

Van oorsprong zijn katten woestijndieren die spaarzaam met hun waterhuishouding omgaan. Toch is het heel belangrijk dat uw kat voldoende drinkt, zeker als hij een medische aandoening zoals nierfalen of blaasproblemen heeft. In dit stappenplan wordt beschreven hoe u water drinken voor uw kat zo aantrekkelijk mogelijk maakt.

Waarom is het belangrijk een kat te laten werken voor zijn eten? Wat is het principe van de voerpuzzel? Welke puzzelniveaus zijn er en hoe bepaalt u op welk niveau uw kat zit? Daag uw kat uit en laat hem zelf uitvinden hoe hij bij dat lekkere brokje komt!

Elke kat heeft weer een andere spelbehoefte. In dit stappenplan leest u waarom spelen heel belangrijk is voor uw kat en hoe u hem tot een leuk spel kunt verleiden.

Katten kunnen met hun scherpe nagels behoorlijk wat schade aanrichten aan meubels. Krabben moet, maar waarom eigenlijk? En hoe kunt u ervoor zorgen dat uw kat zijn nagels in zijn krabpaal zet en uw meubels met rust laat? Dit stappenplan geeft hier de nodige informatie over.

In 2017 heb ik samen met mijn collega Linda Schuurman van Kattengeluk, ons afstudeeronderzoek gedaan naar gedragsmatige verschillen tussen katten met aangeboren doofheid en horende katten. Naar aanleiding hiervan hebben wij tips geschreven over hoe men het welzijn van een dove kat kunt verhogen door een goede omgang.

Oudere katten: ze hebben een heel kattenleven achter de zich en een rugzak vol ervaringen. Ze zijn broos en kwetsbaar, maar oh zo stoer. In dit stappenplan bespreek ik uitgebreid waarom het belangrijk is om medische problemen bij oudere katten op te sporen en te behandelen. Ook geef ik gouden tips hoe u het leven van uw senior-katje thuis zo fijn en comfortabel mogelijk kunt maken.

Katten zijn meesters in het verbergen van stress en angst. Toch laten ze subtiele signalen zien waaraan te merken is dat zij stress ervaren. Omdat langdurige stress het welzijn ernstig kan aantasten, is het belangrijk deze tekenen te herkennen.

De adviezen die gegeven worden zijn ter voorkoming van eventuele problemen. Wanneer uw kat probleemgevend gedrag toont, neem dan gerust contact met mij op.

Scroll naar boven