Elke kat heeft een aantal basisbehoeften. Kat&Mens heeft hiervoor een reeks hand outs geschreven. Hierin worden stapsgewijs adviezen gegeven. Ook wordt ingegaan op waarom een kat bepaalde zaken nodig heeft. U kunt een hand out gratis bij mij aanvragen door een mail te sturen naar advies@katenmens.nl of contact op te nemen.

 

Katvriendelijk huis

Hoe maken we de leefomgeving van onze katten zo veilig en zo prettig mogelijk? Waarom zijn meerdere bronnen voor elke kat een absolute must? En wat is “passieve agressie”?

 

Kattenbakprotocol

Katten zijn zeer propere dieren die hoge eisen stellen aan hun toiletvoorzieningen. Met de tips in deze hand out, kunt u deze basisbehoefte zo optimaal mogelijk voor maken voor uw kat.

 

Drinken stimuleren

Van oorsprong zijn katten woestijndieren die spaarzaam met hun waterhuishouding omgaan. Toch is het heel belangrijk dat uw kat voldoende drinkt, zeker als hij een medische aandoening zoals nierfalen of blaasproblemen heeft. In deze hand out wordt beschreven hoe u water drinken voor uw kat zo aantrekkelijk mogelijk maakt.

 

Nieuwe kat in huis

Katten die elkaar voor het eerst zien, zijn altijd elkaar vijand! Het geeft ze veel stress als ze zomaar bij elkaar worden gezet! In de hand out wordt beschreven waarom het belangrijk is onbekende katten geleidelijk aan elkaar te introduceren en hoe u dat het beste kunt doen. Hebt u al één of meerdere katten en heeft u besloten een nieuwe kat in huis te nemen? Vraag daarvoor gerust het stappenplan aan. U kunt er veel leed meer voorkomen.

 

Voerpuzzels

Waarom is het belangrijk een kat te laten werken voor zijn eten? Wat is het principe van de voerpuzzel? Welke puzzelniveaus zijn er en hoe bepaalt u op welk niveau uw kat zit?

 

Spelen

Elke kat heeft weer een andere spelbehoefte. In deze hand out leest u waarom spelen heel belangrijk is voor uw kat en hoe u hem tot een leuk spel kunt verleiden.

 

Hoe krijg ik mijn kat in het vervoersmandje?

Voor heel veel katten is het vervoersmandje een grote bedreiging. Niet zelden moet een kat er met geweld in worden gestopt, wat heel veel stress en angst geeft! We kunnen de vervoersmand veel minder bedreigend maken door middel van trainingstips uit deze hand out.

 

Stress herkennen bij uw kat

Katten laten moeilijk zien dat zij stress of ongemak voelen. Toch zijn er een aantal signalen waaraan te zien is dat de kat niet ontspannen is. Wat is stress nu eigenlijk en waarom is het zo belangrijk te signaleren of uw kat stress ervaart?